TELESKOP PROTEZLER
- Dişhekimi Ceyhun Uludoğan
- 26 May 2020
- 1 dakikada okunur
Güncelleme tarihi: 20 Eki 2020
Teleskop Protezler çok sayıda diş kayıplarında mevcut dişleri korurken aynı zamanda ağızda oldukça sabit ve rahat kullanılan protezlerdir. Peki protezler nasıl yapılır birlikte bakalım;

Diş hekiminiz öncelikle anamnez, ağız içi muayene ve radyolojik muayenenizi yapar. Teleskop protez için uygun teşhis koyulduktan sonra gerekiyorsa mevcut dişlerin tedavisi yapılır.
Öncelikle mevcut dişlerinizden bir miktar kesim yapılarak ağız içi ölçü modelleri alınır.
Ölçü modeliniz üzerinden 3 boyutlu tarayıcılar kullanılarak tasarlanan diş üzerine gelicek parça ve protez içerisinde kalacak parça tasarlanır.
Protezinizin yapım aşaması ile birlikte iki parça birbirine uygun bir şekilde üretilir ve ilk parça mevcut dişlerinizin üzerine yapıştırılır.
İkinci parça Teleskop proteze adapte edilerek ağız içerine uygulanır.

Teleskop protezlerin yapım aşaması 1 hafta içerisinde tamamlanmaktadır. Temizliği oldukça basittir. Protez ağızdan çıkarılarak dışarda fırça yardımı ile temizlenir, mevcut ağızdaki dişler diş fırçası ile temizlenir.
Teleskop protezlerin en büyük avantajı mevcut dişlerinizi korumak ve aynı zamanda ağızda üst seviyede stabil olmasıdır. Çoklu diş eksikliklerinde harika bir alternatiftir.
Teleskop protezlerde gözükmeyen iç tutucu parçalar Altından yapılırsa protez en sağlıklı ve uzun ömürlü yapıya kavuşur.
Günümüzde CAD CAM ve 3 boyutlu tarayıcılar sayesinde bu protezlerin yapım aşaması oldukça kısa süren ve max hassasiyettedir. Gönül rahatlığı ile tercih edebileceğiniz alışma süreci çok kısa ve kullanımı kolay olan estetik protezlerdir.
コメント