top of page

DİŞ BEYAZLATMA

Güncelleme tarihi: 29 May 2020


Dişler renklerini neden kaybeder?


Hayat boyu dişlerimizde fizyolojik olarak bir renklenme söz konusudur. Bunun yanında amalgam dolgular, bebeklik döneminde aşırı antibiyotik kullanımı , Kötü yapılmış kanal tedavileri sonrasında, Kahve, çay, tütün, kırmızı şarap ve uzun süre ağız gargaralarının kullanımı, Travma sonucunda dişlerimizde renk değişiklikleri oluşur


Beyaz dişlerin üzerimizdeki olumlu etkisi



Sarı ve ya lekeli görünen dişleri kişinin ağız bakımında sorun olduğu algısını yarattığı gibi beyaz görünen dişler de kişinin öz güvenini olumlu yönde etkiliyor. Özellikle beyaz ve parlak görünen dişler iletişimde olduğumuz insanlar üzerinde oldukça büyük bir etki bırakmaktadır bu sebeple her geçen gün diş beyazlatma yöntemleri gelişmekte ve diş hekimleri tarafından en sağlıklı biçimde uygulanmaktadır. Peki şimdi biraz da beyazlatma tedavilerine birlikte bakalım

Diş Beyazlatma yöntemlerini sıralayalım :


Ev Tipi Diş Beyazlatma Ofis Tipi (Klinik ortamında ) Diş Beyazlatma Kombine Diş Beyazlatma (Ev+Ofis Tipi Beyazlatma)

Tek diş beyazlatma

Diş lekelerinin temizlenmesi ve biyolojik ajanlar ile Beyazlatma (Klinik ortamında)


Eğer dişlerinizin renginin bir kaç ton açılmasını istiyorsak sadece lazer tipi veya ev tipi beyazlatma yeterli olabiliyor. Ancak dişleriniz sigara, kahve veya çaydan dolayı çok koyulaşmış ise sizin için en etkili ve verimli diş beyazlatma yöntemi kombine beyazlatma olabilecektir. Beyazlatma tedavisinin hangi yöntemle yapılacağına Diş hekiminiz muayene sonrasında karar verecektir.

Ev tipi beyazlatma


Ev tipi beyazlatmada kişiye özel şeffaf plaklar hazırlanır. Bu plakların içerisine Diş hekiminiz uygun beyazlatma ajanını seçerek size temin eder sonrasında sizin günde 4-6 saat ve 15 gün süre ile kullanmanız gerekir daha sonra bir randevu daha alarak kontrol muayeneniz yapılarak sonuçlar değerlendirilir



Ev tipi diş beyazlatmalarında dikkat edilmesi gereken husus jeli fazla uygulamamaktır aksi takdirde plak içinden taşan jel diş etlerini tahriş etmeye yol açabilir. Bu sebeple Diş Hekiminizin önerdiği ölçüde beyazlatıcı ajan uygulanmalıdır. Eğer bir tahriş durumu ile karşılaşırsanız e vitamini içeren bir krem tahriş olan yüzeye uygulanarak tedavi edilebilir.


Ofis tipi diş beyazlatma


Diş kliniğinde uygulanan yaklaşık yarım saat süren bir diş beyazlatma yöntemidir. Zaman kısıtlaması olan hastalar için uygun bir yöntemdir. Diş hekimi tarafından dişlerin üzerine sürülen beyazlatma jeli UV ışını yardımıyla aktif hale getirilir bu sayede yeterli beyazlık sağlanır bu işlemin dişlere herhangi bir zararı yoktur.


Kombine tipi beyazlatma


Eğer dişlerde yoğun renk değişiklikleri var ise kombine beyazlatma işlemi uygulanır. Hem ofis hem de ev tipinin beraber uygulandığı diş beyazlatma yöntemidir. Klinikte UV ışınla beyazlatma işlemi uygulandıktan sonra 2-3 gün kadar da evde beyazlatma yöntemi ile istenilen sonuca ulaşılır.


Diş lekelerinin temizlenmesi


Dişlerimizde yüzeysel olarak oluşan lekelerin öncelikle temizlenmesi gerekir. Bu amaçla ultrasonik scaler, özel diş pastaları ve air flow yöntemi tercih edilir. Bu sayede dişleriniz orjinal rengine kavuşarak çok daha temiz ve parlak gözükür.



Biyolojik yapılanma sağlayarak dişlerin beyazlatılması



Diş beyazlatma işlemleri yapılırken aynı zamanda florapatit kristalleri oluşturularak diş minenizde onarımda sağlanmaktadır. Aynı zamanda nano hidroksiapatit adı verilen jeller yardımı ile gözle görülemeyen çatlaklar, bozulmalar ve gözeneklerin kapanması sağlanır


Beyazlatma işlemi sırasında hassasiyet olur mu?



Ekartasyon kurallarına uyularak doğru uygulanan bir beyazlatma işlemi sırasında herhangi bir hassasiyet oluşmaz.



Diş beyazlatma işlemi sonrasında hassasiyet olur mu ?


Son yıllarda ki gelişmelerle birlikte diş beyazlatma yöntemleri sonrasında dişlerinizde hassasiyet olmuyor. Diş Hekimi muayenesi ile doğru bir teşhis sonrasında güvenle tercih edebileceğiniz ağrısız uygulamalardır.



Diş beyazlatma işleminden sonra dikkat edilmesi gerekenler



Diş beyazlatma yöntemlerinden sonra işlem sonrası özellikle ilk iki hafta çay, kahve, şarap gibi renkli ve kola gibi asitli sıvılar ve tütün mamüllerinden uzak durmak gerekir.


Tek diş beyazlatma işlemi



Kanal tedavisi sonrası renklenen dişlere uygulanır. Öncelikle dişteki dolgu sökülür, açılan boşluğa beyazlatma jeli uygulanır daha sonrao diş, geçici bir dolgu ile sıkıca kapatılılarak İstenilen renge ulaşıncaya kadar seanslar tekrarlanır. Ağrısız ve rahat bir uygulamadır.




Dişler nasıl beyazlar?


Diş beyazlatma, dişlerin yüzeyindeki gözenekli mine yapısında oluşan renkli organik ve inorganik maddelerin diş beyazlatma jelleri ile ağartılması işlemidir.




Diş beyazlatma kalıcı mıdır?


Diş hekiminizin önerilerine uyduğunuz taktirde kalıcı uygulamalardır.



Comments


bottom of page